Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

"ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ", ΛΕΕΙ Ο Ν.ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ                                                                                                                  Την άποψη ότι τα τζάκια αλλά και τα πέλλετ δεν αποτελούν ασφαλείς τρόπους θέρμανσης εκφράζει ο κ. Ν. Μπατιστάτος, Γενικός Διευθυντής της ομώνυμης κατασκευαστικής, ο οποίος συγχρόνως δεν διστάζει να εξακοντίσει βέλη και προς την πολιτεία, η οποία επέτρεψε τη χρήση των πέλλετς, με την ιδιαίτερα επιβαρυντική εκπομπή μικροσωματιδίων.

«Η λύση, απέναντι στο ακριβό πετρέλαιο, δεν είναι ούτε η θέρμανση με το τζάκι, το οποίο στα αστικά κέντρα εξυπηρετεί κυρίως το...φένγκ σούι, ούτε η χρήση λέβητα που χρησιμοποιεί το καύσιμο πέλλετ, που επιβαρύνει με μικροσωματίδια την ατμόσφαιρα, ούτε η μετατροπή του απλού τζακιού σε ενεργειακό, μιας και αυτό θα απαιτήσει κάποιες χιλιάδες ευρώ και απίστευτα μαστορέματα στο σπίτι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπατιστάτος επισημαίνει την ανάγκη για λύσεις που δεν πρέπει να είναι απλά βραχυπρόθεσμες, αλλά να έχουν μακροπρόθεσμο και μόνιμο χαρακτήρα, εξετάζοντας κύρια τις ενεργειακές απώλειες που έχει κάθε σπίτι και την επιλογή των τρόπων εκείνων που αφενός θα προσφέρουν σωστή θέρμανση και αφετέρου θα αποδεσμεύσουν το σπίτι από τη χρήση του πετρελαίου.

Οι λύσεις, σύμφωνα με την κατασκευαστική, οι οποίες προκρίνονται και που μπορούν να διευθετήσουν μια για πάντα την ανάγκη απεξάρτησης από το πετρέλαιο, προσφέροντας συγχρόνως ικανοποιητική και άφθονη θέρμανση, περιλαμβάνουν ηλεκτρική αντλία θερμότητας, θερμομόνωση του σπιτιού με θερμοπρόσοψη και τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών ή μεμβρανών που εμποδίζουν τη μετάδοση θερμότητας . Αν αυτά συνδυαστούν και με ενδοδαπέδια θέρμανση, τότε έχουμε τα κύρια χαρακτηριστικά του υβριδικού σπιτιού που πρόσφατα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σίγουρα οι χιλιάδες έμποροι που ασχολούνται με τα πέλλετ και τα τζάκια δε θα χαρούν ιδιαίτερα με τις απόψεις που εκφράζει ο κ. Μπατιστάτος. Ωστόσο, σωστό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.  Πάντως για όσους ενδιαφέρονται παρά τα όσα διάβασαν, μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για θέρμανση με σόμπες πέλλετ στο σύνδεσμο που μόλις παραθέσαμε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...