Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΛΛΕΤ: ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ;


                                                                                               Είναι αλήθεια ότι το φετινό χειμώνα, το ζήτημα της θέρμανσης αποτέλεσε ένα από τα πιο «καυτά» θέματα συζήτησης. Και μέσα σε αυτό τον πανικό, σόμπες πέλλετ αλλά και λέβητες είχαν την τιμητική τους. Ιστοσελίδες και εφημερίδες παρουσίασαν τα σημαντικά οικονομικά οφέλη του σχετικά νέου αυτού καυσίμου, του πέλλετ, με αποτέλεσμα, όλοι λίγο έως πολύ να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε μήπως τελικά μας συμφέρει μία τέτοια επιλογή.

Συνοπτικά, λοιπόν, θα λέγαμε ότι πράγματι η εξοικονόμηση μέσω του πέλλετ είναι αρκετά μεγάλη, ειδικά με τις τωρινές τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η απόσβεση δε θα γίνει τόσο γρήγορα και ενδεχομένως η πιο συμφέρουσα λύση να είναι άλλη.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι για παράδειγμα τα μικρά σπίτια, πχ γκαρσονιέρες, ή τα εξοχικά τα οποία «ανοίγουν» μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλεχθούν συσκευές όπως τα κλιματιστικά, καθώς για μικρή διάρκεια λειτουργίας, η απόσβεση μπορεί να έρθει μετά από αρκετά χρόνια ή σε ορισμένες περιπτώσεις και ποτέ. Επομένως, η βέλτιστη λύση θα ήταν βάσει των αναγκών κάθε χώρου σε θέρμανση να ζητηθεί μελέτη από ειδικό μηχανολόγο προκειμένου να μην πέσετε σε παγίδες. Καλό το πέλλετ αλλά όχι για παντού... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...